Woningontruiming

Het ontruimen van een woning is een lastige taak, waar vaak veel emotie bij komt kijken. JHC-woningontruiming zorgt ervoor dat uw woning naar uw wensen zal worden ontruimt.

Van A tot Z zullen we u ontzorgen zodat u zich nergens druk over hoeft te maken. Wilt u graag meer weten over onze ontruimingsdiensten of kosten? Neem vandaag nog contact op!

Jhc woningontruiming

Of bel direct met Joey: 0620909728

Woningontruiming service

In de meeste gevallen kiezen mensen voor een woningontruiming na het overlijden van een familielid. Daarnaast kan er natuurlijk ook voor een woningontruiming worden gekozen in andere gevallen, denk aan het schoonmaken van een ernstig vervuilde woning of het ontruimen van een bedrijfspand.

We begrijpen echter dat het een uitdaging kan zijn om vreemden de persoonlijke bezittingen uit een woning te laten halen. Daarom is het verstandig om de woningontruiming toe te vertrouwen aan een bedrijf dat jarenlange ervaring heeft. Wij bij JHC-woningontruiming staan voor u klaar.

Type woningontruimingen

Standaardwerkzaamheden omvatten het verwijderen van spullen, het opruimen van de woning en het bezemschoon opleveren ervan. Soms zijn er ook aanvullende klusdiensten nodig. Bijvoorbeeld, het verwijderen van vloerbedekking kan vereist zijn voor het opleveren van een woning.

Als een woning verkocht moet worden, zijn er andere zaken van belang om de woning verkoopklaar te maken. In dat geval kunnen schilder-, tuin- of stucwerkzaamheden de waarde van de woning verhogen. We delen graag ons vrijblijvende advies en ruime ervaring op dit gebied.

Voor alle ontruimingen garanderen we dat de woning op tijd en zonder extra kosten wordt opgeleverd. We kunnen zelfs de eindinspectie van de woningstichting voor onze rekening nemen.

Elke woningontruiming is uniek. Elke woning vereist verschillende werkzaamheden. Het leegruimen van ieder type woning vereist allemaal een andere aanpak. Meer weten? Bekijk hieronder onze aanpak per type woningontruiming:

Wij helpen u graag! Neem contact op met Joey

Een huis ontruimen regelen is een hele uitdaging. Het inschakken van hulp kan dan wenselijk zijn. Wij, van JHC-Woningontruiming weten hoe we dit professioneel aan moeten pakken.

Wilt u graag meer weten over onze diensten in Eindhoven? Aarzel niet langer en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Jhc woningontruiming

Hoe verloopt de aanvraag van een woningontruiming?

Hoewel de werkzaamheden en de beschikbare tijd voor het ontruimen van een woning kunnen variëren, hanteren we een vaste procedure voor het aanvragen van woningontruiming. Zo weet u precies wat u kunt verwachten. Door 4 eenvoudige stappen te doorlopen, kunnen we garanderen dat de woningontruiming soepel en probleemloos verloopt.

Neem contact op - Spreek direct met Joey

Allereerst beantwoorden we al uw vragen en plannen we een afspraak om de woning te bezichtigen.

We bezoeken uw woning

Het bezoek aan de woning is volledig vrijblijvend en stelt ons in staat om met u te bespreken wat de mogelijkheden zijn. 

Binnen 24 uur ontvangt u een offerte met vaste prijs

Op basis van de gemaakte afspraken tijdens het bezoek. We werken altijd met een vaste prijs, zodat u achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wij staan klaar voor al uw vragen

Pas wanneer u volledig gerustgesteld bent over wat u te wachten staat, geeft u uw goedkeuring op de offerte en starten we met de woningontruiming.

Wat kost een woningontruiming?

Wanneer u ervoor kiest om een woningontruiming te laten doen is het logisch dat u graag een inschatting wilt van de kosten. De kosten zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning, de hoeveelheid inboedel die verwijderd moet worden, en eventuele extra diensten zoals schoonmaak of kleine reparaties. In dit artikel vertellen wij meer over de factoren die de kosten van een woningontruiming bepalen en geven we tips om op deze kosten te besparen. We zijn altijd graag zo transparant mogelijk over de kosten die komen kijken bij een ontruiming, maar ook hoe u de kosten kunt drukken met werkzaamheden die u zelf eventueel al zou kunnen doen.

Hieronder vindt u inschattingen van de kosten van een woningontruiming per type woning. Let wel op dat dit inschattingen zijn en dat de daadwerkelijke kosten kunnen afwijken. De kosten zijn dus afhankelijk van een aantal factoren zoals de grootte van de woning, de hoeveelheid inboedel, etc.

Type woningGemiddelde kosten woningontruiming
Senioren kamer€150 tot €350
Kleine woning (1 tot 2 kamers)€150 tot €550
Eengezinswoning€600 tot €1500
Grote woning (meer dan 3 slaapkamers)€750 tot €2000

De kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de grootte van de woning, de hoeveelheid inboedel die verwijderd moet worden en eventuele extra diensten zoals schoonmaak of het afvoeren van afval.

 • De grootte van de woning – De grootte van de woning speelt vaak een rol in de kosten. Een grotere woning betekent namelijk vaak dat er meer inboedel is, maar ook dat er bijvoorbeeld meer schoongemaakt moet worden (indien dit nodig is).

 • De hoeveelheid en soort inboedel – De hoeveelheid inboedel en het soort items (bijvoorbeeld zware meubels) kunnen ook de kosten beïnvloeden. Speciale of zware items kunnen extra inspanning of personeel vereisen om veilig te worden verwijderd.

 • Afvoeren van afval – De kosten voor het afvoeren van afval kunnen variëren. Sommige items kunnen speciale afvalverwerking vereisen.

 • Extra diensten – Soms zijn er extra diensten nodig zoals het schoonmaken van de woning en het uitvoeren van kleine reparaties. 

Vervuilde woning ontruimen

Op zoek naar een professioneel ontruimingsbedrijf? Wanneer iemand veel spullen heeft verzameld door de jaren heen, al lange tijd zijn of haar woning niet heeft schoongemaakt of wanneer er iemand is overleden, dan kunnen wij u een handje helpen.

De drempel om een ontruimingsdienst te bellen is vaak hoog, merken we. Er heerst vaak schaamte bij mensen. Dit is nergens voor nodig. Wij hebben dagelijks te maken met deze scenario’s en helpen u graag om de woning weer in goede en gezonde staat te brengen.

Het ontruimen van een vervuilde woning vereist vaak een specialist. Alleen het opruimen van de inboedel is niet voldoende. Er is aanvullende kennis en speciale materialen nodig om de woning grondig te desinfecteren en schoon op te leveren. Bent u op zoek naar een professioneel bedrijf die u kan helpen bij:

Neem dan gemakkelijk contact met ons op via de whatsapp knop op onze website of bel gerust eens. Dan bespreken we samen wat wij voor u kunnen betekenen.

Woningontruiming tips

Wat gebeurt er met de achtergelaten of bruikbare spullen?

Wij werken samen met het leger des heils en hebben een winkel waar bruikbare spullen uit een woningontruiming een tweede leven krijgen. Onze visie voor dit project is dat mensen (indien aantoonbaar) met een kleinere portemonnee ook leuke meubels voor hun inrichting kunnen kopen.

Hoe lang duurt een woningontruiming?

De duur van een woningontruiming kan variëren afhankelijk van de grootte van de woning en de hoeveelheid spullen. Gemiddeld duurt het één dag. Dit proces bespreken we uitgebreid voorafgaand. We plannen samen de woningontruiming zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wat kost een woningontruiming?

Bij een woningontruiming of verhuizing is de prijs afhankelijk van meerdere factoren. Het is namelijk zo dat elke woningontruiming of verhuizing anders is. De prijs van een woningontruiming of verhuizing is afhankelijk van de onderstaande sectoren:

 • Hoe groot is de woning?
 • Moet de vloerbedekking verwijderd worden en ligt hij vast of los?
 • Hoe is de toegankelijkheid van de woning?
 • Is er een lift of moet een verhuislift worden ingezet?
 • Hoeveel boedel is er nog aanwezig en heeft deze nog waarde?
 • Zijn herstelwerkzaamheden noodzakelijk?
 • Is er veel afval dat afgevoerd moet worden?

Om een duidelijke prijsopgave te kunnen maken voor uw woningontruiming of verhuizing, is het belangrijk voor ons om samen even kennis te maken zodat we ook de situatie in kunnen schatten. U kunt vrijblijvend en gratis een offerte opvragen voor uw woningontruiming of verhuizing via de knop rechtsboven offerte of door hier te klikken.

Is een offerte gratis en vrijblijvend?

Jazeker! Wij komen graag bij u langs om samen naar de mogelijkheden te kijken voor een ontruiming of verhuizing. Dit is geheel gratis en vrijblijvend, ongeacht uw keuze.

Kan ik aanwezig zijn tijdens de ontruiming?

Klanten zijn welkom om aanwezig te zijn, maar dit is niet noodzakelijk. Het team kan zelfstandig werken volgens de afgesproken richtlijnen. Voor de ontruiming maken we duidelijke afspraken, zodat u weet waar u aan toe bent.

Hoe wordt er omgegaan met gevaarlijk afval?

Wij zullen gevaarlijk afval volgens wettelijke richtlijnen veilig verwijderen en afvoeren. Mochten we deze tegenkomen tijdens de ontruiming dan stellen we u hier uiteraard van op de hoogte.

Wat moet ik doen ter voorbereiding op de ontruiming?

Het is handig om persoonlijke spullen en belangrijke documenten van tevoren veilig te stellen. We raden dus aan om de ruimtes even globaal door te lopen zodat u zelf ook niet voor verrassingen komt te staan.

Wat gebeurt er met mijn waardevolle spullen?

Indien er sprake is bij een woningontruiming van waardevolle spullen die tijdens de gratis vrijblijvende offerte afspraak worden gezien, wordt dit verrekend met de offerte.