Zorgkamer ontruimen

In de meeste gevallen kiezen mensen voor het ontruimen van een zorgkamer na het overlijden van een familielid. In zo’n situatie zijn er tal van voordelen om het leegruimen uit te besteden aan ons. Bekijk ze hieronder.

⭐⭐⭐⭐⭐   Beoordeeld met een 4.6 / 5.0

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Daar voor al uw woningontruimingen en verhuizingen

Binnen 24 uur een offerte op maat

100% oplevergarantie

Donatie van goede spullen

Ontruimen van een zorg- of verpleegkamer na overlijden

Bij JHC Woningontruiming kunt u terecht voor een ontruiming van een appartement of woning van een overleden familielid. Het kan echter ook voorkomen dat uw familielid in een verzorgings- of verpleeghuis verbleef. In dit geval krijgt u met de ontruiming van de kamer met heel andere omstandigheden te maken. Het verdriet en de verwerking van uw verlies blijft natuurlijk hetzelfde. Vaak heeft u echter in deze situatie met zeer korte termijnen te maken waarin de zorg- of verpleegkamer ontruimd moet worden na het overlijden. Dit wordt nog moeilijker wanneer u als familielid op grote afstand woont. Wij bij JHC-woningontruiming kunnen ontlasten in deze moeilijke situatie.

Spoedontruiming zorgkamer

Als iemand in een verzorgings- of verpleeghuis verblijft, dan zijn de nabestaanden verantwoordelijk voor het ontruimen van de woning na een overlijden. Wettelijk gezien hebben zij daar zeven dagen de tijd voor. In de praktijk wordt deze wet echter zelden nageleefd en krijgt de familie slechts enkele dagen om de kamer leeg op te leveren. Na het overlijden krijgt het verpleeghuis of de zorginstelling namelijk nog 13 dagen een vergoeding uitbetaald door het AWBZ. In deze periode wil de instelling de kamer vaak opnieuw inrichten en klaarmaken voor de volgende bewoner. Hierdoor worden de nabestaanden van de overleden bewoner in de meeste gevallen onder druk gezet om zo snel mogelijk de kamer op te leveren. Soms moet dit zelfs nog voor de begrafenis gebeuren. Het is dan ook niet vreemd dat de nabestaanden hier nog helemaal niet aan toe zijn.

Kamer ontruimen verzorgings- of verpleeghuis

Wanneer uw familielid in een verzorgings- of verpleeghuis verblijft, dan zijn er allerlei wetten en regels waar tijdens het ontruimen van de kamer rekening mee gehouden moet worden. De extreem korte termijn om de kamer te ontruimen is daar een goed voorbeeld van. Deze taak wordt nog eens extra vermoeilijkt doordat de familieleden vaak op grote afstand van het huis wonen. Wanneer u de ontruiming aan ons uitbesteedt, dan heeft u nergens meer omkijken naar. Wij zorgen dat de kamer professioneel en tijdig ontruimd wordt. Als u dat wenst, kunnen de spullen tijdelijk opgeslagen worden zodat u deze kunt uitzoeken wanneer u hier wel aan toe bent. Wij hebben vele jaren ervaring met het ontruimen van zorg- of verpleegkamers na overlijden, waardoor wij op de hoogte zijn van alle wetten en regels. Onze werkwijze is ontwikkeld om het proces zo makkelijk mogelijk te laten verlopen voor alle betrokkenen.

Spoedontruiming zorgkamer

Een spoedopruiming regelen wij binnen 24 uur. Zeker wanneer de overleden persoon in kwestie in een verpleeg- of zorgcentrum woont, moet de woningontruiming op korte termijn plaatsvinden. Wat de omstandigheden ook zijn, wij van JHC-Woningontruiming begrijpen precies wat er moet gebeuren.

l
Z

Stap 1 – Aanvraag offerte of persoonlijk contactaanvraag

Stap 2 – Persoonlijke kennismaking en inschatting kosten

Stap 3 – Officieël voorstel/offerte wordt aangeboden bij de klant

Stap 4 – Na goedkeuring gaan we van start met de ontruiming/verhuizing 

demontage kast

Laat hieronder uw gegevens achter. Wij bellen u zo snel mogelijk terug!

14 + 9 =