Zorgkamer ontruimen

Een zorgkamer laten ontruimen gebeurt gebruikelijk na het overlijden van een familielid. Dit is voor vele een moeilijke periode en dat begrijpen wij goed. In zo’n situatie kan het fijn zijn om de ontruiming van de zorgkamer uit te besteden aan een professional. Bij JHC-Woningontruiming zijn wij gespecialiseerd in het ontruimen van zorgkamers en staan wij graag voor u klaar.

Jhc woningontruiming

Of bel direct met Joey: 0620909728

Ontruimen van een zorg- of verpleegkamer na overlijden

Bij JHC Woningontruiming kunt u terecht voor een ontruiming van een appartement of woning van een overleden familielid. Het kan echter ook voorkomen dat uw familielid in een verzorgings- of verpleeghuis verbleef. In dit geval krijgt u met de ontruiming van de kamer met heel andere omstandigheden te maken. Het verdriet en de verwerking van uw verlies blijft natuurlijk hetzelfde. Vaak heeft u echter in deze situatie met zeer korte termijnen te maken waarin de zorg- of verpleegkamer ontruimd moet worden na het overlijden. Dit wordt nog moeilijker wanneer u als familielid op grote afstand woont. Wij bij JHC-woningontruiming kunnen ontlasten in deze moeilijke situatie.

Spoedontruiming zorgkamer

Als iemand in een verzorgings- of verpleeghuis verblijft, dan zijn de nabestaanden verantwoordelijk voor het ontruimen van de woning na een overlijden. Wettelijk gezien hebben zij daar zeven dagen de tijd voor. In de praktijk wordt deze wet echter zelden nageleefd en krijgt de familie slechts enkele dagen om de kamer leeg op te leveren. Na het overlijden krijgt het verpleeghuis of de zorginstelling namelijk nog 13 dagen een vergoeding uitbetaald door het AWBZ. In deze periode wil de instelling de kamer vaak opnieuw inrichten en klaarmaken voor de volgende bewoner. Hierdoor worden de nabestaanden van de overleden bewoner in de meeste gevallen onder druk gezet om zo snel mogelijk de kamer op te leveren. Soms moet dit zelfs nog voor de begrafenis gebeuren. Het is dan ook niet vreemd dat de nabestaanden hier nog helemaal niet aan toe zijn.

Een spoedopruiming regelen wij binnen 24 uur. 

Zeker wanneer de overleden persoon in kwestie in een verpleeg- of zorgcentrum woont, moet de woningontruiming op korte termijn plaatsvinden. Wat de omstandigheden ook zijn, wij van JHC-Woningontruiming begrijpen precies wat er moet gebeuren.

Kamer ontruimen verzorgings- of verpleeghuis

Wanneer uw familielid in een verzorgings- of verpleeghuis verblijft, dan zijn er allerlei wetten en regels waar tijdens het ontruimen van de kamer rekening mee gehouden moet worden. De extreem korte termijn om de kamer te ontruimen is daar een goed voorbeeld van. Deze taak wordt nog eens extra vermoeilijkt doordat de familieleden vaak op grote afstand van het huis wonen. Wanneer u de ontruiming aan ons uitbesteedt, dan heeft u nergens meer omkijken naar. Wij zorgen dat de kamer professioneel en tijdig ontruimd wordt. Als u dat wenst, kunnen de spullen tijdelijk opgeslagen worden zodat u deze kunt uitzoeken wanneer u hier wel aan toe bent. Wij hebben vele jaren ervaring met het ontruimen van zorg- of verpleegkamers na overlijden, waardoor wij op de hoogte zijn van alle wetten en regels. Onze werkwijze is ontwikkeld om het proces zo makkelijk mogelijk te laten verlopen voor alle betrokkenen.

JHC woningontruiming
Ontruimen woning

Wij helpen u graag! Neem contact op met Joey

Een huis ontruimen of een verhuizing regelen is een hele uitdaging. Het inschakken van hulp kan dan wenselijk zijn. Wij, van JHC-Woningontruiming weten hoe we dit professioneel aan moeten pakken.

Wilt u graag meer weten over onze diensten in Eindhoven? Aarzel niet langer en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Jhc woningontruiming

Zorgkamer ontruimen kosten

De gemiddlede kosten zijn vaak tussen de €150 en €350 (eerste rij in tabel). De kosten van het ontruimen van een zorgkamer zijn echter afhankelijk van verschillende factoren en kunnen dus afwijken. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de kamer, de hoeveelheid te verwijderen inboedel en eventuele extra diensten. Hieronder vindt u een prijstabel met inschattingen per type woning. Let wel op dat dit inschattingen zijn en deze kunnen afwijken van het daadwerkelijke totaalbedrag. Wij zijn graag transparant over onze prijzen, zodat u niet voor verassingen komt te staan. Wilt u een specifiekere inschatting? Vraag dan hier een offerte op maat aan.

Type woningGemiddelde kosten woningontruiming
Senioren kamer€150 tot €350
Kleine woning (1 tot 2 kamers)€150 tot €550
Eengezinswoning€600 tot €1500
Grote woning (meer dan 3 slaapkamers)€750 tot €2000

Hoe verloopt de aanvraag van een zorgkamer ontruiming?

Hoewel de werkzaamheden en de beschikbare tijd voor het ontruimen van een zorgkamer kunnen variëren, hanteren we een vaste procedure voor het aanvragen van woningontruiming. Zo weet u precies wat u kunt verwachten. Door 4 eenvoudige stappen te doorlopen, kunnen we garanderen dat de woningontruiming van de zorgkamer soepel en probleemloos verloopt.

Neem contact op - Spreek direct met Joey

Allereerst beantwoorden we al uw vragen en plannen we een afspraak om de kamer te bezichtigen.

We bezoeken de zorgkamer

Het bezoek aan de woning is volledig vrijblijvend en stelt ons in staat om met u te bespreken wat de mogelijkheden zijn. 

Binnen 24 uur ontvangt u een offerte met vaste prijs

Op basis van de gemaakte afspraken tijdens het bezoek. We werken altijd met een vaste prijs, zodat u achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wij staan klaar voor al uw vragen

Pas wanneer u volledig gerustgesteld bent over wat u te wachten staat, geeft u uw goedkeuring op de offerte en starten we met de ontruiming

Tips voor verhuizingen