Verhuizen met verhuislift

⭐⭐⭐⭐⭐ Beoordeeld met een 4.6 / 5.0

Offerte aanvragen

Verhuizen met een verhuislift

In bepaalde situaties kan het verstandig zijn om bij een verhuizing gebruik te maken van een verhuislift. Deze lift kan de verhuizing versnellen en vergemakkelijken, met name bij woningen op de derde verdieping of hoger zonder aanwezige lift. Zelfs als er wel een lift in het gebouw aanwezig is, kan het gebruik van een verhuislift handig zijn. Bij drukte in een flatgebouw kan de lift namelijk constant bezet zijn, waardoor het verhuizen veel langer duurt. Als u ervoor kiest om uw verhuizing uit te besteden aan JHC Woningontruiming, zorgen wij voor de verhuislift en zorgen we ervoor dat deze op een veilige en verantwoorde manier wordt gebruikt.

Hoe werkt een verhuislift?

Een verhuislift, ook wel een ladderlift genoemd, wordt vaak ingezet bij verhuizingen, met name in grote steden waar mensen op hogere verdiepingen van oudere gebouwen zonder lift wonen. De lift werkt eenvoudig. Het is een ladder die tegen het raam, de balustrade of het balkon van de woning wordt geplaatst, waarna er een liftplatform aan wordt bevestigd. Het platform kan over de ladder bewegen en veilig spullen naar boven of beneden transporteren. Met name zware objecten, zoals wasmachines, kunnen met behulp van een verhuislift gemakkelijk worden verplaatst.

Vereisten voor het gebruik van een verhuislift bij een verhuizing

Om een verhuislift veilig te kunnen gebruiken tijdens een verhuizing, zijn er enkele vereisten waaraan moet worden voldaan. Zo moet de woning bijvoorbeeld een balkon, een groot raam of een balustrade hebben van waaruit de spullen op het liftplatform kunnen worden geplaatst. Daarnaast moet er voldoende ruimte op straat zijn om de verhuislift in de juiste hoek te kunnen plaatsen. Hoe hoger de verdieping van de woning, hoe verder de lift van het gebouw moet worden geplaatst. Het is belangrijk dat er geen bomen of lantaarnpalen in de weg staan. Bovendien moet de verhuislift op een harde ondergrond kunnen worden geplaatst.

Veiligheid staat altijd voorop

Verhuizen met een verhuislift brengt altijd risico’s met zich mee. Om deze risico’s te minimaliseren, moeten degenen die de lift bedienen weten hoe ze deze veilig moeten gebruiken. Tijdens het gebruik van de lift kan schade ontstaan aan zowel spullen als personen. Het is echter niet altijd mogelijk om een verhuislift te gebruiken bij een verhuizing. Als u uw verhuizing echter uitbesteedt aan
JHC Woningontruiming, kunnen wij beoordelen of het gebruik van een verhuislift mogelijk is. Als blijkt dat een verhuislift geen optie is, zullen wij een alternatieve oplossing vinden. Er is namelijk geen enkele verhuizing die wij niet aankunnen.

JHC-Woningontruiming

✔ Daar voor al uw woningontruimingen en verhuizingen

✔ Totaaloplossing als het gaat om woningontruiming of verhuizingen

✔ Divers aanvullend dienstaanbod zoals vloerverwijdering en reiniging

✔ Opleverbaar en oplevergarantie

✔ Donatie van goede spullen

Laat u ons terugbellen

8 + 6 =