Woningontruiming na overlijden

In de meeste gevallen kiezen mensen voor een woningontruiming na het overlijden van een familielid. In zo’n situatie zijn er tal van voordelen om het leegruimen van het ouderlijk huis na overlijden uit te besteden aan ons.

⭐⭐⭐⭐⭐   Beoordeeld met een 4.6 / 5.0

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Daar voor al uw woningontruimingen en verhuizingen

Binnen 24 uur een offerte op maat

100% oplevergarantie

Donatie van goede spullen

Huis leeghalen na overlijden

Bij JHC Woningontruiming begrijpen we hoe overweldigend het kan zijn om een huis leeg te halen na het overlijden van een dierbare. We zijn hier om u te helpen door deze moeilijke tijd te navigeren en de woningontruiming zo soepel en stressvrij mogelijk te maken. 

Wie is er verantwoordelijk voor het leegmaken van het huis na overlijden?

Bij het overlijden van een dierbare rust de verantwoordelijkheid voor het ontruimen van de woning en het dekken van bijkomende kosten doorgaans op de erfgenamen. Als er geen testament is opgesteld, voorziet de wet in een specifieke regeling waarbij alleen de echtgenoot, geregistreerd partner en bloedverwanten als erfgenamen worden aangemerkt. In het geval dat uw dierbare wel een testament heeft opgesteld, wordt daarin nauwkeurig bepaald wie de aangewezen erfgenamen zijn.

Spoedontruiming na overlijden

Een spoedopruiming regelen wij binnen 24 uur. Zeker wanneer de overleden persoon in kwestie in een verpleeg- of zorgcentrum woont, moet de woningontruiming op korte termijn plaatsvinden. Wat de omstandigheden ook zijn, wij van JHC-Woningontruiming begrijpen precies wat er moet gebeuren.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op de veelgestelde vragen over een woningontruiming na overlijden

Wat gebeurt er met inboedel na overlijden?

De nalatenschap omvat de inboedel, behalve kunstverzamelingen. Als de overledene alleenstaand was en niemand in de woning blijft, moet deze ontruimd worden. Erfgenamen willen vaak specifieke inboedelstukken erven, zoals meubels, sieraden, en antiek.

Erfgenamen die de nalatenschap nog niet hebben aanvaard, moeten voorzichtig zijn met het meenemen van spullen, omdat dit als aanvaarding kan worden gezien.

Voor overtollige bruikbare spullen overleggen we met u wat hiermee mag gebeuren. Zo werken we samen met het Leger des Heils en kunnen we ook opslag verzorgen.

Bij een ontruiming moet er vaak afval worden afgevoerd, zoals niet-herbruikbare goederen. Bewaar de afvalpas van de woning, omdat deze aan het adres is gekoppeld en de kosten voor afvalverwijdering kan dekken zonder extra kosten.

Wat is het beste moment om een huis te verkopen na een overlijden?

Na het overlijden hebben de erfgenamen meestal een periode van 8 maanden om het huis te verkopen. Na deze 8 maanden ontvang je een belastingaanslag voor het onroerend goed. Als het belastingbedrag laag genoeg is, kun je overwegen om de betaling met 1 jaar uit te stellen.

Als je meer tijd nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen, kan het verstandig zijn om het huis te verhuren. Dit biedt de flexibiliteit om later een definitieve keuze te maken.

Wat kost een woningontruiming na overlijden?

De kosten voor het leeghalen van een huis ná een overlijden zijn afhankelijk van de grootte van het huis en de omvang van de inboedel. We raden aan om contact op te nemen via ons contactformulier, dan kunnen we een inschatting sturen van de kosten.

Waarom kiezen voor JHC-Woningontruiming?


Wij doen alles in overleg

Hergebruik via goede doelen

Van A tot Z volledig geregeld

Opslag inboedel

Millieu bewust afvoeren afval

Betaalbaar

Hoe verloopt het ontruimingsproces na overlijden?

Dankzij onze ervaring in deze situaties streven we ernaar om het hele proces zo eenvoudig en duidelijk mogelijk voor u te maken. Elk overlijden van een bekende of familielid is een ingrijpende gebeurtenis, en in deze situaties is het waardevol om te kunnen vertrouwen op iemand met ervaring en kennis van regels die hierbij komen kijken.

Stap 1 – Inventarisatie van de inboedel

Allereerst komen we langs om met u te kijken naar de grootte van de inboedel en bespreken we wat er allemaal moet gebeuren. Vaak worden grote spullen al verdeeld door de erfenis en zal er enkel gekeken worden naar overblijvende items. U geeft bij ons aan wat er behouden moet worden en wat er met de resterende spullen mag gebeuren. 

Na dit gesprek stellen we vast wat het kost om de woning leeg te halen. Bent u tevreden over de offerte? Dan gaan we zo snel mogelijk aan de slag!

Stap 2 – Het sorteren van de inboedel

Voor we aan de slag gaan met de ontruiming, sorteren we de inboedel. Deze spullen worden verdeeld onder de volgende categorieën:

  • Behouden – spullen die u wilt bewaren of opslaan denk aan adminstratiestukken, erfstukken of andere waardevolle bezittingen
  • Verkopen – bezittingen in goede staat kunnen worden verkocht
  • Doneren – overweeg om inbedoel die u niet wilt behouden, maar wel nog in mooie staat is, te doneren aan bijvoorbeeld de kringloop
  • Weggooien – alles wat u niet behoudt, doneert of weggooit, wordt weggegooid

Stap 3 – Het ontruimen van het huis

Nadat we voor de inboedel de bestemmingen hebben bepaald, is het tijd voor de daadwerkelijke ontruiming van het huis. We brengen de spullen naar de afgesproken locaties, zoals de inkoop, stort, opslag of andere overeengekomen locaties

Indien vloerbedekking, tapijten of matrassen niet meer schoon te krijgen zijn, zullen wij deze uit de woning verwijderen.

Stap 4 – Oplevering van de woning

Daarnaast kunnen we de woning volledig ontruimen en bezemschoon opleveren aan de verhuurder of makelaar die het huis wil verkopen. Dankzij onze ervaring in deze situaties streven we ernaar om het hele proces zo eenvoudig en duidelijk mogelijk voor u te maken.

    demontage kast

    Laat hieronder uw gegevens achter. Wij bellen u zo snel mogelijk terug!

    13 + 13 =