Vloeren verwijderen

⭐⭐⭐⭐⭐ Beoordeeld met een 4.6 / 5.0

Offerte aanvragen

Vloerbedekking verwijderen

Er zijn verschillende situaties waarin het verwijderen van vloerbedekking uit een woning noodzakelijk is. Bijvoorbeeld bij het verlaten van een huurwoning waarbij de woning kaal opgeleverd moet worden volgens het huurcontract. Ook bij de verkoop van een woning kan het vereist zijn om de vloerbedekking te verwijderen volgens de verkoopvoorwaarden. Bovendien is het belangrijk om oude vloerbedekking te verwijderen voordat een nieuwe vloer wordt gelegd. Dit geldt niet alleen voor vloerbedekking, maar ook voor zeil, linoleum, tapijttegels en vloerbedekking op de trap. Het verwijderen van vloerbedekking is een uitdagende klus waarbij het cruciaal is om alle resten te verwijderen en de vloer in goede staat achter te laten. Daarom kunt u deze klus het beste uitbesteden aan JHC Woningontruiming.

Aandachtspunten bij het verwijderen van vloerbedekking

Bij het verwijderen van vloerbedekking, tapijt of zeil zijn er enkele aandachtspunten waar rekening mee moet worden gehouden. Omdat vloerbedekking meestal over het gehele oppervlak wordt verlijmd voor een strakke afwerking, is het verwijderen ervan een specialistische taak geworden. Om de vloerbedekking los te maken en de lijm te verwijderen, moet de juiste techniek worden toegepast. Met behulp van afbijtmiddelen wordt de lijm eerst losgeweekt, waarna de vloerbedekking gemakkelijker kan worden verwijderd. Het is belangrijk dat de ruimte waarin wordt gewerkt goed geventileerd is, omdat afbijtmiddelen agressieve producten zijn die niet ingeademd mogen worden. Het dragen van een mondkapje en handschoenen is noodzakelijk om inademing te voorkomen en de handen te beschermen tegen de middelen.

Het proces van vloerbedekking, tapijt en zeil verwijderen

Het verwijderen van vloerbedekking, tapijt of zeil van de vloer of trap vereist een specialistische aanpak. Omdat de vloerbedekking vaak verlijmd is, is het niet eenvoudig om deze te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om de vloer in goede staat achter te laten, wat bemoeilijkt wordt door het gebruik van lijm bij het leggen van de vloerbedekking. Alle resten van lijm en vloerbedekking moeten worden verwijderd om de vloer volledig egaal te maken. Hiervoor maken we gebruik van afbijtmiddelen, vloerlijm-verwijdermiddelen en een plamuurmes of verfkrabber om de laatste resten te verwijderen. Nadat het afbijtmiddel is aangebracht, snijden we de vloerbedekking in lange stroken met een stanleymes. Vervolgens kunnen deze losse stroken gemakkelijk van de vloer of trap worden getrokken, opgerold en afgevoerd. Ook het afvoeren van de resten van de oude vloerbedekking wordt door JHC Woningontruiming op een milieuvriendelijke manier verzorgd.

JHC-Woningontruiming

✔ Daar voor al uw woningontruimingen en verhuizingen

✔ Totaaloplossing als het gaat om woningontruiming of verhuizingen

✔ Divers aanvullend dienstaanbod zoals vloerverwijdering en reiniging

✔ Opleverbaar en oplevergarantie

✔ Donatie van goede spullen

Laat u ons terugbellen

12 + 8 =