Wat kost een woningontruiming?

7 februari, 2024
Inladen verhuiswagen
Inhoudsopgave

Wanneer u er voor kiest om een woningontruiming te laten doen is het logisch dat u graag een inschatting wilt van de kosten. De kosten zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning, de hoeveelheid inboedel die verwijderd moet worden, en eventuele extra diensten zoals schoonmaak of kleine reparaties. In dit artikel vertellen wij meer over de factoren die de kosten van een woningontruiming bepalen en geven we tips om op deze kosten te besparen. We zijn altijd graag zo transparant mogelijk over de kosten die komen kijken bij een ontruiming, maar ook hoe u de kosten kunt drukken met werkzaamheden die u zelf eventueel al zou kunnen doen.

Woningontruiming: kosten 2024

Hieronder vind u inschattingen van de kosten van een woningontruiming per type woning. Let wel op dat dit inschattingen zijn en dat de daadwerkelijke kosten kunnen afwijken. De kosten zijn dus afhankelijk van een aantal factoren zoals de grootte van de woning, de hoeveelheid inboedel, etc.

Type woningGemiddelde kosten woningontruiming
Senioren kamer€150 tot €350
Kleine woning (1 tot 2 kamers)€150 tot €550
Eengezinswoning€600 tot €1500
Grote woning (meer dan 3 slaapkamers)€750 tot €2000

Factoren die de kosten van een woningontruiming beïnvloeden

De kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de grootte van de woning, de hoeveelheid inboedel die verwijderd moet worden en eventuele extra diensten zoals schoonmaak of het afvoeren van afval.

  1. De grootte van de woning – De grootte van de woning speelt vaak een rol in de kosten. Een grotere woning betekent namelijk vaak dat er meer inboedel is, maar ook dat er bijvoorbeeld meer schoongemaakt moet worden (in dien dit nodig is).
  2. De hoeveelheid en soort inboedel – De hoeveelheid inboedel en het soort items (bijvoorbeeld zware meubels) kunnen ook de kosten beïnvloeden. Speciale of zware items kunnen extra inspanning of personeel vereisen om veilig te worden verwijderd.
  3. Afvoeren van afval – De kosten voor het afvoeren van afval kunnen variëren. Sommige items kunnen speciale afvalverwerking vereisen, wat de kosten kan verhogen.
  4. Extra diensten – Soms zijn er extra diensten nodig zoals het schoonmaken van de woning en het uitvoeren van kleine reparaties. Dit heeft invloed op de totale kosten.

Tips om te besparen op de kosten

Om te besparen op de kosten van een woningontruiming, zijn er verschillende stappen die u zelf al kunt ondernemen:

  • Vooraf sorteren – Door zelf de inboedel al te sorteren kunnen de ontruimers vaak sneller en efficiënter te werk gaan. Door voorafgaand te beslissen wat gehouden, gedoneerd of weggegooid moet worden, kunt u de hoeveelheid werk voor het ontruimingsteam verminderen.
  • Zelf verwijderen van kleine items – Kleine, gemakkelijk te verplaatsen items kunt u zelf eventueel al verwijderen, dit kan de tijd die het ontruimingsteam nodig heeft verkorten.
  • Verkoop of doneer: Overweeg om meubels of andere items te verkopen of te doneren. Dit vermindert niet alleen de hoeveelheid te verwijderen inboedel, maar kan ook een deel van de kosten compenseren (denk bijvoorbeeld eens aan het Leger des Heils, hier werken wij ook vaak mee samen).
  • Recycling en afvalverwerking – Door zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het scheiden en afvoeren van recyclebaar materiaal of afval, kunt u besparen op afvalverwerkingskosten.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke woningontruiming maatwerk is. Om een betere inschatting te krijgen over de daadwerkelijke kosten van het ontruimen van uw woning, kunt u bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen.

Wij helpen u graag! Neem contact op met Joey

Laat ons u helpen bij uw woningontruiming en verhuizing. Ontdek waarom JHC-Woningontruiming de ideale keuze is voor uw behoeften. 

Wilt u graag meer weten over onze diensten? Aarzel niet langer en neem gemakkelijk contact met ons op.

Jhc woningontruiming

Bekijk ook eens