17 verhuistips om uw verhuizing soepel te laten verlopen

9 november, 2023
Tuin ontruimen met jhc woningontruiming
Inhoudsopgave

Verhuizen kan een stressvolle ervaring zijn, maar met de juiste voorbereiding en tips kan het proces een stuk vloeiender verlopen. Hier zijn 17 essentiële verhuistips om u te helpen bij een soepele verhuizing naar uw nieuwe woning.

Tip 1  – Begin vroeg met plannen!

Maak een verhuischecklist: Begin met het opstellen van een gedetailleerde checklist met taken die u moet voltooien voor, tijdens en na de verhuisdag.

Tip 2 – Organiseer uw spullen

Sorteer uw spullen en doneer, verkoop of gooi weg wat u niet langer nodig heeft. Label vervolgens verhuisdozen. Gebruik een duidelijk en consistent labelsysteem voor uw dozen, waarbij u de inhoud en de bestemming in uw nieuwe huis noteert. Dit helpt weer op de verhuisdag zelf. De dozen staan dan direct in de juiste kamer.

Tip 3 – Bescherm alle spullen goed

We raden aan om hiervoor hiervoor kwaliteit verpakkingsmateriaal te gebruiken. Investeer in stevige dozen, bubbelplastic en inpakpapier om uw spullen te beschermen. Ik weet wat u denkt. Pfoe weer een investering maar geloof ons. Dit voorkomt ook weer een hoop schade!

Extra tip: Geef wat extra aandacht aan breekbare items. Pak glaswerk, servies en andere breekbare items zorgvuldig in met extra bescherming. Zoals bubbelplastic of kranten.

Tip 4 – Verhuis grootschalige items eerst

Laad de grootste meubelstukken als eerste in de verhuiswagen. Dit vermoeiende klusje kunt u beter als eerste doen. Bespaar energie voor de rest van de dag. Daarnaast kunt u hierdoor de verhuiswagen veel efficiënter indelen.

Bakwagen laden - werkwijze woningontruiming

Tip 5 – Houd essentiële items gemakkelijk bij de hand

Pak een aparte tas in met persoonlijke benodigdheden die u direct na aankomst nodig heeft. Dan hoeft u niet in de verhuiswagen te zoeken naar de benodigde spullen maar heeft u ze  direct bij de hand.

Tip 6 – Betrek het hele gezin bij de verhuizing

Geef uw kinderen specifieke taken om ze betrokken te houden bij de verhuizing. Dit maakt het leuker voor ze en zorgt ervoor dat u een oogje minder in het zeil hoeft te houden.

Tip 7 – Zorg ook voor uw huisdieren

Zorg voor een veilige en comfortabele reis voor uw huisdieren. Per huisdier is dit uiteraard verschillend maar vergeet dit niet in uw planning.

Tip 8 – Maak vooraf al kennis met de nieuwe omgeving

Verken de buurt en maak kennis met de lokale voorzieningen en diensten. Hierdoor raakt u al wat meer vertrouwd met uw nieuwe woonomgeving. Mooie bijkomstigheid: waarschijnlijk krijgt u al steeds meer zin om te gaan verhuizen!

Tip 9 – Maak voor de verhuizing uw nieuwe woning schoon

Maak, indien mogelijk, de nieuwe woning schoon en klaar voor uw aankomst. Dit geeft rust op de verhuisdag zelf. Plus u hoeft na de verhuizing geen grote schoonmaak te doen. Er komt al genoeg kijken bij een verhuizing dus dan wilt u ook lekker bij kunnen komen.

Schoonmaken na ontruiming

Tip 10 – Administratie en adreswijziging

Vergeet niet om uw adreswijziging door te geven aan banken, overheidsinstanties en abonnementsservices.

Extra tip: Zorg er daarnaast voor dat uw gas, water en elektriciteit zijn overgezet op de dag van de verhuizing.

Tip 11 – Mocht je zelf niet willen verhuizen – Kies dan voor een betrouwbaar verhuisbedrijf

Onderzoek en selecteer een gerenommeerd verhuisbedrijf om stress te verminderen. Wij zouden u graag helpen bij het verhuizen naar uw nieuwe woning. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gemakkelijk contact met ons op.

Tuin ontruimen met jhc woningontruiming

 

Tip 12 – Overweeg een verhuisverzekering

Bescherm uw bezittingen tijdens de verhuizing met een passende verzekering.

Tip 13 – Maak een vroege start op de verhuisdag

Begin de verhuisdag vroeg om maximaal gebruik te maken van de dag maar ook het daglicht.

Tip 14 – Geef iedereen een vaste taak

Voordat de verhuizing echt begint, kom dan even samen met alle mensen die meehelpen. Communiceer goed met alle verhuizers wie wat moet doen. Zorg voor duidelijke communicatie met uw verhuisteam over waar alles moet staan en wie wat doet. Dat scheelt op de dag zelf weer een hoop stress

Tip 15 – Pak strategisch uw spullen weer uit

Aangezien al uw verhuisspullen waren gelabeld weet u welke spullen in welke dozen zitten. Begin met het uitpakken van de essentiële items om snel te kunnen settelen.

Tip 16 – Neem de tijd voor het inrichten van de ruimtes

Neem de tijd om na te denken over de plaatsing van meubels en de inrichting van uw nieuwe huis. Dit kan vaak al voor de verhuizing. Twijfelt u nog. Overhaast dit proces dan vooral niet. Dat voorkomt onnodig veel gesjauw.

Tip 17 – Voer een post-verhuizing check uit

Loop een ronde door uw oude huis om te zorgen dat u niets heeft achtergelaten en alles is uitgeschakeld. Dubbelcheck ook de verhuiswagens of niets is achtergebleven.

Door deze verhuistips te volgen, kunt u de overgang naar uw nieuwe woning efficiënt en zonder onnodige stress laten verlopen. Vergeet niet om voldoende tijd te nemen om te acclimatiseren en geniet van het inrichten van uw nieuwe thuis. Wij wensen u alvast heel veel woonplezier

Wij helpen u graag! Neem contact op met Joey

Laat ons u helpen bij uw woningontruiming en verhuizing. Ontdek waarom JHC-Woningontruiming de ideale keuze is voor uw behoeften. 

Wilt u graag meer weten over onze diensten? Aarzel niet langer en neem gemakkelijk contact met ons op.

Jhc woningontruiming

Bekijk ook eens