Hoe verwijder je vloerbedekking? Volg deze 3 stappen

11 juni, 2024
Hoe verwijder je vloerbedekking
Inhoudsopgave

Wil je graag de vloerbedekking van je vloer verwijderen? Goed om je voor te bereiden en te zorgen dat je de juiste kennis en benodigdheden in huis hebt! Het kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste informatie is het ook iets wat je zelf kunt doen.

Benodigdheden vloerbedekking verwijderen

Voordat je start met het verwijderen van vloerbedekking zorg dan dat je de volgende klaarlegt of in huis haalt:

  • Goed stanleymes of tapijtmes
  • Werkhandschoenen
  • Schroevendraaier
  • Schraper of plamuurmes
  • Emmer warm water en een spons om witte lijm te verwijderen
  • Afbijtmiddel om bruine lijm te verwijderen
  • Stofzuiger en vuilniszakken
  • Beschermende bril en mondkapje

Stap voor stap verwijderen van vloerbedekking

Stap 1 – Bereid de ruimte voor en bepaal het type lijm

Haal de ruimte helemaal leeg zodat je genoeg ruimte hebt. Daarna probeer je in de hoek van de kamer een klein stukje tapijt los te krijgen met de schroevendraaier. Bekijk dan of het tapijt bevestigt is met witte of bruine lijm.

Stap 2 – Verwijderen van het tapijt

Met het stanleymes of tapijtmes begin je stroken te snijden in de vloerbedekking (Tip: lange en smalle stroken snijden werkt vaak het best). Probeer dan het tapijt aan het begin los te wrikken en vervolgens de rest los te trekken of te rollen. Krijg je het tapijt niet goed los? Gebruik dan wat warm water of een afbijtmiddel en laat dit even intrekken, daarna zou het moeten lukken.

Kijk ook even goed naar de randen van het tapijt. Het kan zijn dat sommige stukken met spijkers of nietjes vastzitten. Verwijder deze eerst om te voorkomen dat je de ondervloer beschadigt.

Vloerbedekking verwijderen

Stap 3 – Lijmresten verwijderen

Bijna altijd is het zo dat er na het verwijderen van de vloerbedekking lijmresten achterblijven. Geen paniek! Deze zijn prima te verwijderen. Gebruik een schraper of plamuurmes om de resten los te schrapen. Wanneer sommige stukken te hardnekkig zijn kunt u vloerlijmverwijderaar gebruiken.

Tips bij het verwijderen van vloerbedekking of gelijmd tapijt

Zorg voor het juiste gereedschap

Het hebben van het juiste gereedschap is essentieel in deze klus. Zorg ervoor dat u de juiste spullen in huis haalt of bijvoorbeeld leent bij familie of vrienden. Het zal het verwijderen van de vloerbedekking een stuk gemakkelijker maken!

Neem genoeg pauzes tussendoor

Het verwijderen van een gelijmd tapijt kan een hele klus zijn. Ook kan het frustrerend zijn wanneer de vloerbedekking niet goed loskomt of wanneer er veel hardnekkige lijmresten achterblijven. Zorg dat u voor deze klus de tijd neemt. Niet alles hoeft in een keer af te zijn!

Gebruik beschermende uitrusting

Zeker wanneer er gewerkt wordt met chemicaliën is het goed om te zorgen dat de kamers goed doorventileren, maar ook dat u bijvoorbeeld gebruik maakt van een mondkapje, handschoenen en een beschermende bril.

We helpen je graag!

We begrijpen zeker dat het verwijderen van vloerbedekking een flinke en fysieke klus kan zijn. We staan u daarom ook graag te hulp. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Zo zorgen we samen dat uw vloer weer helemaal in orde is. Doet u liever zelf uw woning in orde maken? Lees dan ook eens onze onze tips om uw woning bezemschoon op te leveren.

Wij helpen u graag! Neem contact op met Joey

Laat ons u helpen bij uw woningontruiming en verhuizing. Ontdek waarom JHC-Woningontruiming de ideale keuze is voor uw behoeften. 

Wilt u graag meer weten over onze diensten? Aarzel niet langer en neem gemakkelijk contact met ons op.

Jhc woningontruiming

Bekijk ook eens